ÉS Bisztró

A STEAK-IMÁDÓK PARADICSOMA

Mitől lesz tökéletes egy steak?

A grillmester törődése, a prémium minőségű húsok és a professzionális grillsütő az, melyek együttesen a steak-imádók kedvenc helyévé teszik az ÉS Bisztrót.

Rib-eye, bélszín, hátszín. A marhahúsokat a szálloda hentese egy osztrák biofarmról választja ki az étterem számára. A minőséget elsősorban az állat kora és húsának zsírszázaléka határozza meg. Ausztriában a 28 napos száraz érlelés során a hús elveszíti nedvességtartalmának 15 %-át, így még ízletesebbé és omlósabbá válik. Az étteremben a szükséges mennyiséget naponta frissen szeletelik és sohasem vákuumozzák, hogy megőrizzék a legjobb textúrát és aromát. Az amerikai Southbends grillsütő 90 másodperc alatt 620 C fokra forrósodik fel, a steak így nagyon gyorsan elkészül, ami az értékes fehérjetartalom megtartása miatt fontos.

Az ÉS Bisztró specialitását, a „herb steak”-et fűszeres kéregben érlelt rib eye-ból készítik. Ez a legomlósabb, legzamatosabb, kicsit zsírosabb, de minden kétséget kizárólag a legkedveltebb steak alapanyag. A száraz érlelés után a hús egy fűszerekkel gazdagított faggyúréteget kap, melyben bazsalikom, levendula, kakukkfű és tárkony adja meg a különleges ízt. A fűszeres faggyúréteg eltávolítása után grillezés következik, végül egy előmelegített palán tálalják a kiválasztott köretekkel együtt.

FRIENDS AND FAMILY