Márton napi libavacsora

Ha november, akkor libanapok!

Márton napi szokások és az ÉS Bisztró libavacsora ajánlatai

 

Miért pont libavacsora?

Számos európai országban évszázadok óta fűződnek szokások Szent Márton napjához, legtöbbjük a libalakomához és az újborhoz kapcsolódik.

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az Advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. 

Tarts velünk egy ilyen lakomán, kóstold meg a klasszikus magyar Márton-napi libasültet!

 

Három fogásos libavacsora ajánlat

Előétel:

Sült libamáj, birsalmapüré és burgonyafánk

Főétel:

Liba-variációk:

- Liba rillette-es arancini lilahagyma lekváron,

- Libazúza vadas mártással, zsemlegombóccal,

- Konfitált libamell sütőtökpürével és párolt vöröskáposztával

Desszert:

Újragondolt lúdláb desszert sütőtök fagylalttal

 

A vacsora 3 fogást tartalmaz, melynek ára 11 500 Ft + 12% szervízdíj.

(Az ételek à la carte is rendelhetőek.)

 

Liba egészben négy fő részére

Egészben sült Márton-napi liba saját szaftjával, glasszírozott alma, vöröskáposzta, kelbimbó és burgonyagombóc.

Ár: 25 600 Ft + 12% szervízdíj, 4 főre tálalva

 

Asztalfoglalás online felületünkön vagy emailben


Kapcsolódó hírek

liba egészben

Hálaadás napi ajánlat: egész pulyka és liba ropogósra sütve. Rendeld meg és mi kiszállítjuk Neked!

Tovább
Tafelspitz

Vasárnapi Családi Ebéd az ÉS Bisztróban

Tovább